| Print side |

Forside | Info | Idrætter | Tilmelding | Tilmeldingsbarometer | Program | Resultater | Kontakt

Foto

Peter Larsen fra Frederikshavn FI's håndboldhold var med til at overtage Special Olympics-fanen fra Helsingør. Foto: Lars Møller

Frederikshavn værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2020

Opdateret d. 27-05-2018

Der venter alle deltagere, ledsagere og frivillige en oplevelse for livet, når de kommer til Frederikshavn for at medvirke i Special Olympics Idrætsfestival i 2020. Det lovede Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen, da hun søndag eftermiddag fik overdraget værtskabet.

Armene strøg i vejret og smilene blev ekstra brede hos 49 begejstrede idrætsudøvere og ledsagere fra Frederikshavn kommune, da deres borgmester, Birgit S. Hansen fik overdraget værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival i 2020.

Parasport Danmark offentliggjorde navnet på værtsbyen lidt før kl. 14 søndag eftermiddag på Kulturværftet i Helsingør, der i tre dage har dannet rammen om Special Olympics Idrætsfestival. I Frederikshavn er forberedelserne allerede i gang, fortæller borgmester Birgit S. Hansen:

- Vi elsker at få gæster, og vi vil give alle, der kommer til Special Olympics Idrætsfestival 2020, en oplevelse af, at i Frederikshavn dyrker vi ikke kun sport med et smil. Vi modtager også vores gæster med et smil. Alle deltagere, ledsagere og frivillige får en oplevelse for livet i Frederikshavn, siger Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Idræt for alle
Frederikshavn Kommune, Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord gik i 2017 sammen om at byde ind på værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival 2020. De har en fælles ambition om at tiltrække et rekord stort antal deltagere til Frederikshavn og et stort ønske om at sætte handicapidrætten på Danmarkskortet:

- Vi vil benytte værtskabet til at skabe en idrætsfestival, der kommer til at give genlyd i hele landsdelen, hvor mange engagerede mennesker yder en kæmpe indsats for, at alle får mulighed for at dyrke idræt og opleve glæden ved at være en del af fællesskabet, siger Hans Abildgaard, formand for Handicapidrættens Fællesråd, Frederikshavn Kommune.

Fra VM til OL
Arena Nord bliver stævnecentrum under Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. Byens store oplevelsescenter er gearet til arrangementer i stor skala. Og skulle deltagerantallet slå alle rekorder, er der også plads til dem, lover Arena Nords direktør, Per Malmberg:

- Vi er rigtig glade for at få endnu et stort idrætsarrangement til Frederikshavn. I 2015 var vi værtsby for VM i håndbold, og i 2020 får vi altså et OL til byen. Det er en succes skabt gennem et godt samarbejde mellem Handicapidrættens Fællesråd, Frederikshavn Kommune og Arena Nord. Flere møder og gode drøftelser førte til en rigtig god ansøgning, som faldt i god jord og førte til, at vi trækker arrangementet til Frederikshavn. Nu skal vi i arbejdstøjet, for lige pludselig skriver vi 2020, siger Per Malmberg, direktør i Arena Nord.

Den kommende værtsby har allerede en stribe gode idéer til, hvordan Special Olympics Idrætsfestival bliver en oplevelse, som deltagerne aldrig glemmer. Og efter sommerferien går værterne i Frederikshavn i samarbejde med Parasport Danmark for alvor i gang med planlægningen.

Fakta
Special Olympics Idrætsfestival er Danmarks største idrætsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Festivalen er tre dage med idræt, udfordringer, glæde, socialt samvær fest og spændende idrætskonkurrencer for personer over 16 år med generelle indlæringsvanskeligheder eller udviklingshandicap. Det er et breddeidrætsarrangement for alle, uanset idrætslig niveau. Atleterne kæmper i mindst 10 forskellige idrætter.

Parasport Danmark afholder Special Olympics Idrætsfestival hvert andet år. I år var Helsingør værtsby med ca. 1.300 deltagere og ledsagere fra Danmark og de nordiske nabolande.

Sundhedsprogrammet Healthy Atletes er en del af idrætsfestivalen. Her kan atleterne få testet deres kondital, muskel- og fedtmasse, og de kan få et gennemsyn af tænder og øjne.

I år deltog 49 idrætsudøvere og ledsagere fra Frederikshavn Kommune i Special Olympics Idrætsfestival. Deltagerne, der tog godt for sig af medaljerne, repræsenterede Skagen Svømmeklub, FFI Fodbold, FFI Håndbold, Frederikshavn Handicap Idrætsforening og Sæby Handicap Idrætsforening. Klubberne er organiseret i paraplyorganisationen Handicapidrættens Fællesråd i Frederikshavn Kommune, som er medarrangør af Special Olympics Idrætsfestival 2020 i Frederikshavn.

Seneste Nyheder

Special Olympics-atleter hyldet i Helsingør