soif2020_hvid_rgb.png

ROSKILDE AFSLØRET SOM KOMMENDE VÆRTSKOMMUNE VED AFSLUTNING AF SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL 2024

Efter en weekend med masser af solskin, godt humør og mange spændende konkurrencer, blev der søndag eftermiddag sat punktum for dette års Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. Samtidig blev det afsløret, at Roskilde om to år lægger idrætsanlæg til Special Olympics Idrætsfestival 2026.

ROSKILDE AFSLØRET SOM KOMMENDE VÆRTSKOMMUNE VED AFSLUTNING AF SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL 2024

Mere end 1200 deltagere har henover weekenden dystet i 12 forskellige idrætsdiscipliner, og der er blevet uddelt mere end 600 medaljer. Men fokus har også været på deltagernes trivsel - blandt andet med Healthy Athletes-programmet, hvor rekordmange atleer, denne gang 399 i alt, fik lavet fire forskellige sundhedsscreeninger, og masser af fantastiske sociale fællesskaber, der kulminerede med et brag af en festaften i Arena Nord lørdag aften. 

Klokken 14.00 søndag eftermiddag var det slut. Special Olympics-flaget, der har vajet over Frederikshavn under weekendens konkurrencer, blev strøget og flammen, der har brændt under dette års idrætsfestival, blev slukket, og givet videre til den kommende værtskommune. 

Afslutningsceremonien markerer enden på værtskabet for Frederikshavn Kommune.

- Det blev den fantastiske idrætsfestival, vi planlagde efter og drømte om med 1200 gæster fra otte lande, sport, konkurrencer, dans og fællesskab. Tre intense dage som ikke havde kunnet lade sig gøre uden stor indsats og samarbejde med Parasport Danmark, Arenaen, lokale foreninger og mange, mange frivillige. Det hele kan indrammes i TAK til alle, der deltog på den ene eller anden måde, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Parasport Danmarks formand, John Petersson glæder sig også over en storslået weekend med masser af idræt og fokus på trivsel og sociale fællesskaber:
- Det har været en fantastisk oplevelse at følge de mange konkurrencer og aktiviteter i løbet af de tre dages idrætsfestival. Især har det været inspirerende at se, hvordan de mange atleter har kastet sig ind i idrætsaktiviteterne med masser af engagement og stort humør. Fællesskaber og trivsel har været et fokus under idrætsfestivalen i Frederikshavn, og det har været dejligt at opleve, hvordan deltagerne har mødt hinanden på kryds og tværs og tager gode oplevelser og minder med hjem. Det har bekræftet os alle i, hvordan idræt kan være med til at øge livskvaliteten og styrke relationerne for den enkelte, fortæller formand for Parasport Danmark, John Petersson. 

Samtidig sender formanden også en stor tak til dette års værter, Frederikshavn Kommune:
- Frederikshavn Kommune, med borgmester Birgit S. Hansen i spidsen, har virkelig stablet en imponerende idrætsfestival på benene for alle deltagerne. I parasporten er vi utrolig glade for den måde som byen, de lokale foreninger og de mange frivillige har taget imod vores mange deltagere. Det har været en idrætsfestival, der har givet os alle minder for livet. 

Danmarks største idrætsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap er slut for denne gang. Men om to år går det løs igen. Denne gang i Roskilde, og her glæder borgmester Tomas Breddam sig til at tage imod de mange forventningsfulde atleter og delegationer.

- Vi er utroligt glade for at været valgt som værter for Special Olympics Idrætsfestival 2026. Det er nok ikke en hemmelighed, at vi elsker store begivenheder i Roskilde og vi er klar til at skabe en folkefest - som da vi var startby for Tour de France eller i 2011, hvor vi lagde veje til VM i Paracykling. Al sport får en fantastisk kulisse i alle tiders Roskilde. Vi glæder os til at byde velkommen til engagerede sportsudøvere i 2026, siger borgmester Tomas Breddam.

Om Special Olympics Idrætsfestival 2024
Special Olympics Idrætsfestival blev afholdt den 24.-26. maj 2024 i Frederikshavn. I alt 1200 deltagere, som omfatter både idrætsudøvere, ledere, trænere og holdledere, deltog i stævnet. Special Olympics Idrætsfestival er et idrætsarrangement for personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer, udviklingshandicap eller andre særlige behov, uanset idrætsligt niveau. Idrætsudøverne dystede i 12 forskellige idrætsgrene. Stævnecentrum var i Arena Nord i Frederikshavn. Det var niende gang, at idrætsfestivalen blev afholdt.

Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune arrangerede idrætsfestivalen i samarbejde med Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord. Festivalen var derudover støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Gerda og Hans Frederiksens Mindefond, af Parasport Danmarks toppartnere JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og KV Fonden samt af Special Olympics-partnerne OK og Coca-Cola.

Roskilde Kommune bliver den tiende vært for for idrætsfestivalen, når de byder atleter og delegationer velkommen til Special Olympics Idrætsfestival 2026. 

Mere information og program: www.so-if.dk
Følg festivalen på Facebook: www.facebook.com/sodanmark